Organ

Vorstand
Die Landschaften und Landschaftsverbände in Niedersachsen und der Stiftungsgründer Hans-Peter Fitschen nominieren die folgenden Personen für die Gremien der Stiftung:

Josef Grave
Geschäftsführer des Emsländischen Heimatbundes e.V.
und der Emsländischen Landschaft
Schloss Clemenswerth
49751 Sögel
E-Mail: grave@emslaendische-landschaft.de

Hans-Hinrich Kahrs
Berater für Niederdeutsch des Landschaftsverbandes Stade
Bredemeher Weg 10
27432 Alfstedt
E-Mail: Hans-Hinrich.Kahrs@t-online.de

Anne Denecke M.A.
Lüneburgischer Landschaftsverband
Veerßer Straße 53
29525 Uelzen
Tel.: 05 81 - 82 72 62
E-Mail: www.lueneburgischer-landschaftsverband.de

Petra Völckers-von Bremen
Bürger-Stiftung der Kreissparkasse Stade
Große Schmiedestr. 12
E-Mail: stiftung@ksk-stade.de

Stiftungsuurkunn

Plattdüütsch is een Pieler von uns norddüütsche kulturelle Identität. De Plattdüütsch-Stiftung Neddersassen will sik dorför insetten,dat disse Pieler nichwegbrickt.

In Tieden, wo Hochdüütsch dörch Denglisch in de Bedrullje kummt, sütt dat för Plattdüütsch noch wat leger ut. Liekers hebbt noch vele Minschen in Neddersassen Plattdüütsch op de Tell und op de Tung.

Plattdüütsch leevt un gröönt opstünns sogor dörch. Nich toletzt ok, wiel Plattdüütsch 1999 dörch de „Europäische Charta von de Regionol- oder Minderheitensproken“ an Ansehn trüch wunnen hett.

Liekveel: De Regionolsprook Nedderdüütsch is op Help anwiest. Blot von ole Tieden tehrn langt nich. Mit gode Wöör alleen kummt Plattdüütsch nicht wiet. Dor mut reel Geld in de Hannen nohmen warrn, üm to’n Bispill in Kinnergoorns un in Scholen Plattdüütsch ünnerrichten to könen.

Üm dor Hand antokriegen hebb ik een gemeennützige Stiftung ünner den Nomen Plattdüütsch-Stiftung-Neddersassen gründt.

De Stiftung warrt gründt, so as dat no dat bürgerliche Recht för Stiftungen vörschreven is. Tohuus is se in Stood.

De Stiftung warrt för den Anfang mit een Stiftungsvermögen von 100.000,00 € (in Wöör: Eenhunnertdusend Euro) utstatt.

Zweck von de Stiftung is: De Regionolsprook Nedderdüütsch schall pleegt, erforscht, vermiddelt un wietergeben warrn. Besünnere Projekte un Veranstaltungen op un för Plattdüütsch schüllt jüst so fördert warrn as de Forschung un Lehr.

De Stiftung will sik dorför in’t Geschirr leggen, dat junge Lüüd Togang to un Gefallen an de plattdüütsche Sprook findt. Se will allens doran setten, dat in Neddersassen ok in Tokunft vele Minschen Plattdüütsch verstohn un snacken köönt.

Op dissen Weg warrt de Stiftung stütt dörch den Ministerpräsidenten von Neddersassen Christian Wulff as Schirmherr, dörch de Landschaften un Landschaftsverbänn un den Heimatbund Neddersassen.

Organe von de Stiftung sünd de Vörstand un dat Kuratorium.

Allens wat för de Stiftung von Bedüden is, is in de Stiftungssatzung regelt. Se is Bestanddeel von dit Stiftungsgeschäft.

Hans-Peter Fitschen

Anerkennung der Plattdüütsche-Stiftung Neddersassen (als PDF)

Stiftungsuurkunn
to´n rünnerloden
  Wat will de Stiftung?

Plattdüütsch is een Pieler von uns norddüütsche kulturelle Identität. De PlattdüütschStiftung Neddersassen will sik dorför insetten, dat disse Pieler nich wegbrickt.

De Regionolsprook Nedderdüütsch schall pleegt, erforscht, vermiddelt un wietergeben warrn. Besünnere Projekte un Veranstaltungen op un för Platt schüllt jüst so fördert warrn as de Forschung un Lehr von Plattdüütsch.

De Stiftung will sik dorför stark moken, dat ok uns Kinner un Kinnerskinner Plattdüütsch verstohn un snacken köönt.

Worüm nu?

düütsch op de Tell un op de Tung.

Plattdüütsch leevt un gröönt opstünns sogor dörch. Nich toletzt ok, wiel Plattdüütsch 1999 dörch de „Europäische Charta von de Regionol oder Minderheitensproken“ an Ansehn trüch wunnen hett.

Liekveel: De Regionolsprook Nedderdüütsch is op Help anwiest. Blot von ole Tieden tehrn langt nich. Mit gode Wöör alleen kommt wi nich wiet. Dor mut reel Geld in de Hannen nohmen warrn, üm to’n Bispill in Kinnergoorns un in Scholen Plattdüütsch ünnerrichten to könen, dormit Kinner un junge Lüüd Togang un Gefallen an de plattdüütsche Sprook findt.

Op dissen Weg stütt uns as Schirmherr de Ministerpräsident von Neddersassen, Krischan Wulff, un de Landschaften un Landschaftsverbänn.

Stütt Se uns ok! Dat scheelt ‘n Barg, wenn wi tosomen för Plattdüütsch instoht. Ehr Help is heel wichtig!

Wenn Se Frogen hebbt:
Hans-Peter Fitschen: 0 41 41 / 78 85 08

Wenn Se uns een Noricht tokommen loten wüllt:

Bankverbindung:
Plattdüütsch-Stiftung Neddersassen,
Konto Nr. 105 106
BLZ 241 511 16, Kreissparkasse Stade

Wenn Se Frogen hebbt

Hans-Peter Fitschen: 0 41 41 / 78 85 08

Wenn Se uns een Noricht tokommen loten wüllt:

Bankverbindung:
Plattdüütsch-Stiftung Neddersassen,